Pallarès-Pithêkos al Centre Cívic Vil·la Florida
Del 2 al 28 de febrer de 2017. Al Centre Cívic Vil·la Florida. Inauguració el dia 3 de febrer a la 19 h.
Aquí teniu el web del Centre Cívic Vil·la Florida
El treball “Cap de creus” del creador Pithekos neix de la contemplació onírica de les vivències tempestuoses entre les roques i la mar, que al llarg dels mil·lennis es varen solidificar en un paisatge on el caos remot donà la mesura dels brutals impactes naturals. Caminant per aquest indret físicament hostil, carregat d’energies tel·lúriques, els pensaments es projecten vers una consciencia d’eternitat. La realitat i la imaginació es fusionen en una atemporalitat de bellesa empresonada dins d’aquests indrets de pedres tenebroses i accidentades.
La tècnica de les obres exposades, es una barreja alquímica de matèries: oli, minerals i roques. Els colors son la font de la memòria emocional: caminant pel Cap de Creus un s’endinsa en els màgics cromatismes dels estrats geològics entre mar i cel. El tractament tècnic reuneix, sobre un suport de tela de lli, el modelatge i les possibilitats pictòriques. Un treball consagrat a la recerca de la plasticitat pura.
La perspectiva d’aquest recorregut físic i imaginari a l’hora, reconcilia les energies en un impuls vital. La representació fossilitzada de la violència magmàtica dels esclats destructors es metamorfosa en un somni de pau, allunyat del record tràgic que encarà l’home als conflictes existencials.
B.H. Olot. 20/10/ 2016
El trabajo “Cabo de Creus” del creador Pithekos nació de la contemplación onírica de las vivencias tempetuosas entre el mar y las rocas, que durante los milenios se solidificaron en un paisaje donde el remoto caos dio la medida de los brutales impactos naturales. Caminando por estos lugares físicamente hostiles, cargados de energías telúricas, los pensamientos se proyectan hacia una consciencia de eternidad. La realidad y la imaginación se funden en una constante belleza, atrapada dentro de piedras tenebrosas y accidentadas.
La técnica utilizada en las obras expuestas, es una mezcla alquímica de materias: oleo, minerales y rocas. Los colores son la fuente de la memoria emocional: caminando por el Cabo de Creus, uno se adentra en los mágicos cromatismos de los estratos geológicos entre mar y cielo. El tratamiento técnico reúne sobre un soporte de tela de lino, el modelaje y las posibilidades pictóricas. Un trabajo consagrado a la búsqueda de la plasticidad pura.
La perspectiva de este recorrido físico e imaginario a la vez, reconcilia las energías en un impulso vital. La representación fosilizada de la violencia magmática de los estallidos destructores se metamorfosea en un sueño de paz, alejado del recuerdo trágico que encara al hombre a sus conflictos existenciales.
B.H Olot 20.10.2016
Le travail « Cap de Creus » du créateur Pithekos est né de la contemplation onirique du vécu tourmenté entre la mer et les roches qui durant des millénaires se sont solidifiées dans un paysage où le lointain chaos laissa la mesure des impacts brutaux et naturels. En cheminant au milieu de ces lieux physiquement hostiles, chargés d´énergie telluriques, les pensées se projettent vers une conscience d’éternité. La réalité et l’imagination se fondent dans une intemporalité de beauté emprisonnée dans les pierres ténébreuses et accidentées.
La technique utilisée dans ses œuvres exposées est un mélange alchimiste de matière : huile, minéraux et roches. Les couleurs sont la source de la mémoire émotionnelle: en marchant sur le Cap de Creus, l’on pénètre dans les majestueux chromatismes des strates géologiques entre la mer et le ciel. Le rendu technique réunit sur un support de toile de lin, le modelage et les possibilités picturales. Un travail consacré à la recherche de la plasticité pure.
La perspective de ce trajet physique et imaginaire à la fois, réconcilie les énergies dans un élan vital. La représentation fossilisée de la violence magmatique des explosions destructrices se métamorphose en un rêve de paix, éloigné du souvenir tragique mettant l’homme face à ses conflits existentiels.
B.H. Olot 20.10.2016
0 Comentarios